Friday, June 3, 2011

Q & A Corner (1)

Question and Answer Corner (Q & A)

Ruang ini disediakan untuk sebarang pertanyaan, cadangan atau makluman untuk semua.

19 comments:

  1. salam.saya ingin bertanya.saya ada 2 akaun dalam followers.satu saya gunakan email yahoo.satu gmail.semasa mencuba untuk membina blog menggunakan email yahoo telah timbul bebrpa masalah.jadi saya buat keputusan membuka akaun baru menggunakan gmail.saya tak tahu nak delete akaun yahoo yg ada pada follewer.khoirulnizam

    ReplyDelete
  2. Tak apa aada 2 akaun. Tapi bila dah tahu cara delete nanti, deletekan yahoo. gmail lebih mesra pengguna kerana ruang blog ini (blogger)di punyai oleh google

    ReplyDelete
  3. Salam en...ada sikit kemusykilan...ada error pada script blog saya..di posting title...keluar "undefined"...mcm mana nak bagi hilang??ni link blog saya

    http://amin-teknologipendidikan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Salam en. Hasnan, saya nie kurang jelas tentang cara nk post jurnal tu... adakah postkan dlam blog sendiri atau dlm pendaftaran follower En. Hasnan???

    ReplyDelete
  5. Poskan jurnal dalam blog sendiri. Tajuk ialah berkaitan subjek yg diajar disekolah.

    ReplyDelete
  6. Amin, nanti sya tengok dan cuba selesaikan.

    ReplyDelete
  7. salam En ..artikel yang saya dapat ialah :ICT dam Pendidikan -Prospek dan cabaran dalam pembaharuan pedagogi. Bolehkan digunakan.

    ReplyDelete
  8. Assalamialaikum, En. Hasnan.
    Manual Pembinaan Laman Blog tu nak masukkan dalam blog sendiri juga atau nak email saja? tq......

    ReplyDelete
  9. Salam en. hasnan, saya dah post jurnal dlm blog sy d almt http://noreijah-uum.blogspot.com.

    ReplyDelete
  10. Salam En Hasnan.. ini adalah alamat blog saya:
    http://nazlinanwar-uum.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. En Hasnan...saya hendak tahu Manual Menghasilkan Blog perlu diletakkan sebagai satu artikel di dalam blog masing-masing atau dihantar melalui email?

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum en hasnan..saya juga inginkan kepastian berhubung dengan manual menghasilkan blog:
    1. tempat penghantarannya sama ada ke blog sendiri ataupun email kepada en hasnan terus?
    2. simpan dalam word atau terus buat di wall blog?
    3. untuk menghasilkan manual tersebut perlu buat step by step dari kosong tetapi saya dah ada blog. bagaimana cara saya nak prt scrn manual tersebut? adakah perlu saya buat blog baru?
    terima kasih...

    ReplyDelete
  13. As Salam En. Hasnan.. Terima kasih kerana mendedahkan tentang blog. Byk yang saya belajar tentangnyar. Minta En. Hasnan memberi komen pada blog saya atau artikel saya.. http://lyeeza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Mannual secara terinci akan di umumkan minggu ini

    ReplyDelete
  15. En. nan manual bina blog 2 nak masuk dalam blog juga ke ?

    ReplyDelete
  16. CT Noor,

    Manual akan diumumkan sedikit masa lagi. Ramai rakan yg sedang mencari artikel dan mengaktifkan URL buat masa ini.

    ReplyDelete
  17. Encik Hasnan
    Saya menghadapi masalah untuk mengaktifkan url dalam blog.

    ReplyDelete
  18. salam... saya cuma pening sikit.. apa masalah saya sbb followers saya sgt sedikit... kalau nak ikutkan saya dah banyak jadi followerd rakan2 lain.. mungkin ada yang saya buat tak lengkap... tlg saya en. hasnan

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum? saya foziah abdullah dari ppd Kota Setar , kenapa followers saya sekejap hilang sekejap ada.

    ReplyDelete