Thursday, June 9, 2011

Q & A Corner (2)

1. Sila highlight URL anda menggunakan ikon link (ikon kelima gambar rantai dipaparan new post) supaya link/pautan tersebut aktif.

2. Artikel dalam blog anda sendiri- pun diletakan URL sahaja (seperti no.1 di atas)

3. Artikel mesti bersesuaian dengan subjek yang di ajar di sekolah.

4. Taipkan NO MATRIK di bawah/tepi foto anda di 'About Me'

27 comments:

  1. Assalamualaikum!
    Terima kasih En.Hasnan di atas segala tunjuk ajar.
    Saya ingin bertanya, berapakah artikel berkaitan yang boleh di muatkan dalam blog? Bolehkah lebih daripada satu?

    ReplyDelete
  2. Nor Hayati,

    1 minggu satu artikel minimum.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum En. Hasnan.

    Saya tak dpt nak jadi follower En. Hasnan.
    Apasal tak boleh klik dekat follower.
    Di blog saya juga follower hilang.
    Macam mana nak bagi wujud balik follower d laptop saya.

    Macam mana nak bezakan background artikel dan background blog?

    Harap dapat penjelasan.
    Tq.

    Leopura72@yahoo.com
    http://www.salinas210143.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum En Hasnan.. Terima kasih atas info En Insyaalah saya akan cuma buat yang terbaik. tq

    ReplyDelete
  5. assalammualaikum En. Hasnan. Saya harap apa yang saya buat ini betul dan kalau salah harap En. Hasnan beri teguran. T/kasih.

    ReplyDelete
  6. Salina,

    Pagi Jummaat tu - blog saya pun hilang follower. Ini mungkin kerana server blogger di US mempunyai masalah. Cuba esok.

    ReplyDelete
  7. Jamayah,

    Macam mana nak beri saranan - tak ada URL blog pun!

    ReplyDelete
  8. salam..En. Hasnan, t.kasih atas tunjuk ajar..tlg perbetul apa yang tak betul

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,..dunia blog ni masih baru bagi saya... tunjuk ajar dari En. Hasnan amat saya perlu bagi saya untuk lebih maju.. dan ini artikel yg saya pilih..URL:- http://www.scribd.com/doc/6459971/ICT-dalam-Pengajaran-dan-Pembelajaran.. Harap dapat maklum balas dari encik hasnan, terima kasih

    ReplyDelete
  10. Haslindawati,

    Adakah artikel yang dipaparkan di blog anda tu bekaitan dengan subjek yg diajar disekolah?

    Saya dah check tapi artikel berkaitan dengan ICT bukan P&P subjek yang diajar.

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikummm..En.hasnan, saya dah cuba bnyak kali utk aktifkan url blog d ruangan komen ni tapi ggal...tapii..kalau en.Hasnan klik di nama pngirim komen pon akan link kpd blogg pngirim...
    ni artikel yang saya pilih...Harap en hasnan dapat menyemak hasil kerja saya ini. TQ~

    http://rashihahalwi.blogspot.com/2011/06/tugasan-1.html

    ReplyDelete
  12. Rashihah,

    Kalau di blog 'myclass' aktif ada markah. Kalau klik nama pengirim - URL aktif maka markah itu sahaja.

    ReplyDelete
  13. Rashihah,

    Kita belajar langkah demi langkah. Cuba tanya rakan-rakan.

    ReplyDelete
  14. saya pun dah cuba banyak kali nak link kan tapi masih tak berjaya. saya harap en. hasnan dapat tunjuk langkah demi langkah kepada kami.
    url saya:
    http://jamayah210268.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. en. hasnan. ini artikel saya. ada kaitan X?
    http://webhost.tsu.ac.th/smuhammad/pdf/Penggunaan%20Komputer%20dlm%20pengajaran%20bahasa.pdf

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum, En. Hasnan.
    Blog saya dah bina.http://wanzaitonbtyaacob.blogspot.com
    Saya mengajar matapelajaran Matematik .
    Artikel yang saya pilih ialah Penggunaan Internet Dalam Pendidikan Matematik .
    http://jusni.tripod.com/penggunaan_internet.html

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Layarilah blog saya ini
    ATIE210248

    Layarilah artikel saya ini
    Penggunaan Komputer Dalam Pengajaran Bahasa

    Diharapkan blog ini menepati kehendak En.Hasnan.

    ReplyDelete
  19. Jamayah,

    URL artikel tu pos di blog anda sendiri bukan di ruang ini.

    ReplyDelete
  20. Norzalina,

    Pos URL blog ini di zon PPD anda.

    Mana foto awak spt Jamayah, Rusnawati dlln.
    Dah sign jadi follower myCLASS?

    ReplyDelete
  21. Harap blog saya menepati kehendak En. Hasnan. Kalau ada kekurangan harap boleh maklumkan.

    ReplyDelete
  22. Salam En. Hasnan... saya juga seperti rakan-rakan yang lain, baru mengenali blog ni. Diharapkan apa yang saya hasilkan menepati dengan kehendak En. Hasnan. Saya banyak belajar dari En. Hasnan dan rakan-rakan bagaimana hendak menghasilkan blog. Terima kasih.

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum En. Hasnan. Saya dah pos 2 kali URL dalam PPD Kulim Bandar Baharu. Pos yang pertama pada 10.6.2011 URL itu tidak boleh link. Pos kedua pada 18.6.2011 adalah URL yang betul dan boleh link. Bagaimana nak delete pos yang pertama. Saya dah cuba, tetapi gagal. Mohon bantuan tuan. Http://mahya210276.blogspot.com

    ReplyDelete