Friday, June 10, 2011

URL blog (Sila buat Pembetulan)

SEGERA

Salam dan Salam 1 Malaysia,

Sila ambil perhatian bahawa setakat ini semua URL yang anda poskan di blog 'my CLASS-012' PERLU di buat PEMBETULAN. URL itu tidak aktif.

Ini sepatut seperti ini.

http://www.uum.edu.my/

Apabila kita letak penunjuk/cursor maka ia terus boleh di klik.
Sila highlightkan URL dan pilih warna biru.

62 comments:

  1. salam.. t.kasih bebnyk... sya tngah mencuba...

    ReplyDelete
  2. en hasnan, cnma nk bgi jdi tulisan tu warna biru tu?

    ReplyDelete
  3. Nizam,
    Pilih tect colour. No. empat dari kiri selepas font.

    ReplyDelete
  4. minta maaf, tumpang tanya...
    nak kna tulis url blog kita tu kat ruangan "post a comment" ni ke?

    ReplyDelete
  5. Rashihah,

    Tulis/pos di PPD anda. Pastikan ia aktif seperti contoh di atas dan pilih warna biru.

    ReplyDelete
  6. salam en. hasnan,
    minta maaf, nak tanya..saya dah berjaya buat link tetapi tulisan warna hitam jgak..x pasti kat mana nak click colour biru..

    ReplyDelete
  7. Cikgufaiz,

    PPD mana, saya nak check. klik text colour dan ubah.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum!
    Encik Hasnan...saya dari PPD Kota Setar, saya cuba link yang saya beri dalam PPD tu. Aktiflah pulak. Tak pastilah saya kenapa bila Encik klik jadi tak aktif yer? Nanti saya cuba lagi.

    Blog saya: Bersama Dunia Teknologi

    Artikel saya: The Application of Information and Communication Technology in Malay Language Teaching: Teachers’ Perspectives

    ReplyDelete
  9. Wan Mohamad Aminuddin B. Wan Ali
    No Matrik : 210216

    Link ke blog saya :

    http://amin-teknologipendidikan.blogspot.com

    En.Hasnan, saya dah cuba bermacam-macam cara untuk ubah warna link saya kepada warna biru tetapi tidak berjaya. Bolehkah En.Hasnan tunjukkan satu contoh kepada kami cara untuk menukar warna link di bahagian comment.Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. Nor Hayati dan Shabinar (Kota Setar),

    URL anda aktif. Cuba tukar lik tersebut warna biru. Warna biru ialah warna yang standard untuk link/pautan.

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum ?
    dah berkali2 saya cuba tapi tidak berjaya....

    ReplyDelete
  12. En Hasnan, nak link kan dalam new post blog sendiri ke? kalau post ikut PPD kotak text kat bahagian mana? saya dah cuba banyak kali tapi x boleh

    ReplyDelete
  13. Cikgu Nor Hayati dan Shabinar (Kota Setar) berjaya buat link yang aktif.

    Sila dapatkan panduan drp mereka

    ReplyDelete
  14. URL artikel yang saya dah post dalam URL PPD Kulim/Bandar Bharu tak boleh link. macamana nak selesaikan masalah ini? Harap Encik boleh beri panduan. Terima kasih.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulilah setelah seharian mencuba saya berjaya link kan URL saya dengan myCLASS. tetapi saya masih tidak tahu bagaimana nak tukarkan warna kepada warna biru. untuk pengetahuan En.Hasnan saya juga telah link kan pada PPD Langkawi. Diharap encik Hasnan tolong lihat URL saya jika ada kesalahan. terima kasih

    => http://jamayah210268

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum En. Hasnan....
    Saya tinggal di daerah Kubang Pasu dan mengajar di daerah Padang Terap. Jadi saya perlu link ke daerah mana?

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah...saya dah siapkan satu N3 cara-cara untuk aktif link dalam ruangan komen petang tadi. Sesiapa yang masih tak berjaya untuk aktif link, bolehlah cuba cara yang saya beri dalam N3==> Bersama Dunia Teknologi

    ReplyDelete
  18. En.Hasnan saya sudah aktifkan URL untuk blog dan artikel, tetapi tidak boleh terus buka ke blog saya, kenapa ye harap En.Hasnan dapat menolong saya dalam hal ini.Saya dah post di ruangan PPDKMY..tq

    ReplyDelete
  19. Jalina...pastikan URL yang awak masukkan itu betul.

    ReplyDelete
  20. Mohd Hazrick S210068
    PPD Pendang
    Link ke blog saya: www.madrickuum.blogspot.com
    En Hasnan, URL saya dah aktifkan dan berwarna biru masa preview, tapi lepas publish tukar warna asal balik. Kat mana yang tak kena?

    ReplyDelete
  21. salam en.hasnan, saya dah blh aktifkan blog saya, klik untaian inspirasi je, blh terus ke blog saya tp tak blh lagi tukar jadi warna biru.

    ReplyDelete
  22. As Salam En. Hasnan dan kawan-kawan,

    Sekiranya kawan-kawan ada masalah untuk aktifkan URL Blog sila ke
    http://lyeeza.blogspot.com . Just COPY n PASTE dan tukarkan kepada address u all. Selamat mencuba.

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. terima kasih semua akhirnya saya dapat mengaktifkan url blog saya

    http://foziahabdullah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. Saya dah pos semula URL. tak berubah warna harap url saya tu aktif. Nanti Encik Hasnan check ye..Saya dari Perlis.

    ReplyDelete
  26. En.Hasnan dan kawan-kawan...
    Silalah layari blog saya ATIE210248

    Artikel saya bertajuk Penggunaan Komputer Dalam Pengajaran Bahasa

    Diharapkan blog dan artikel ini menepati kehendak En.Hasnan.

    ReplyDelete
  27. Ra'ani,

    URL OK. Kenapa tak ubah URL supaya warna biru. Satu lagi ialah blog anda terlalu banyak make-up spt catroon dlln.

    Biarlah ia nampak formal.

    Hasnan

    ReplyDelete
  28. Wan Zai,

    Saya check URl artikel tu boleh link.

    ReplyDelete
  29. Hazrick,

    Link Ok.Tulisan URL pun berwarna biru.

    ReplyDelete
  30. Rusnawati,

    Ikut PPD Sekolah. Kalau rumah dipanggil mukim Naga - kalau tak salah.

    ReplyDelete
  31. Jamayah,

    Link ke blog myCLASS dah OK. Warna pun biru

    ReplyDelete
  32. Wan Mohamed,

    Lawat blog rakan anda. Kalu ada yg dah tukar warna biru maka tanya mereka. Ada yang dah boleh.

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum, En.Hasnan.Terima kasih di atas maklumat yang diberi.Lega rasanya, alhamdulillah.

    ReplyDelete
  34. trima kasih atas maklumat yang disampaikan saya dari langkawi. dah cuba... dah ok kot?

    ReplyDelete
  35. Terima kasih en. Hasnan. Banyak benda yang saya belajar dari tugasan ini.

    ReplyDelete
  36. Salam..saya telah link blog saya dan jurnal ke URL PPD Kubang Pasu.Boleh Encik Hasnan tolong check?
    Kerak Nasi

    ReplyDelete
  37. Saiful,

    Dah check. Tukar warna link ke biru. Warna biru ada standard. Macam tanda STOP mesti merah.

    Warna link anda kini ilah kuning.

    ReplyDelete
  38. En Hasnan...
    Tolong check link saya punya di PPD Padang Terap. Adakah aktif dan berwarna biru?
    Terima kasih atas kerjasama yang diberi

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Salam...Disini saya sertakan tajuk jurnal dan urlnya.Harap En Hasnan dapat semak samada sesuai atau pn tidak..?
    http://www.ftsm.ukm.my/programming/prosiding-atur03/19-SupyanFPsv-10%28162-171%29.pdf

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum En Hasnan, Saya dah ubahsuai blog saya.Warna URL pun saya dah tukar. Seharian juga dok usaha.. Akhirnya berjaya.Terima kasih atas tunjuk ajar En Hasnan dan kawan2. Ok tak macam tu. Harap-harap cik berpuashati dengan blog saya ni.

    ReplyDelete
  43. Raani,

    Hebat blog ni. Link pun dah bertukar warna biru.

    Hasnan

    ReplyDelete
  44. salam en.hasnan, bgmn dgn blog sy, ada lgkh yg perlu dibetulkan, harap en,hasnan jenguk sat blog sy, rsnya url sy dah aktif, sy dr Perlis. tksh.

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Salam.. Terima kasih cik.. Rasa hilang segala penat lelah bila cik dah terima blog saya.. saya akan tambah bahan setiap minggu seperti yang cik mahu. Seronok rupanya berpeluang membina blog dalam subjek ni. Terima kasih En Hasnan..

    ReplyDelete
  48. Assalamualaikum...
    En Hasnan...bagaimana dengan blog saya...Ok ka???...

    ReplyDelete
  49. Salam Cik Hasnan,
    Alhamdulillah,sy dh berjaya tukar link ke warna biru.Kalau boleh En. Hasnan tlg tengok-tengokkan dan komen apa yg patut

    Visit my blogs:
    wanieta25.blogspot.com.

    ReplyDelete
  50. salam, cik Hasnan sila komen blog saya.adakah artekel saya bertepatan dengan kehendak cik.

    ReplyDelete
  51. salam en Hasnan.
    nk tanya..adakah perkara dibawah merupakan tugasan yang dikehendaki mesti ada dalam blog.....saya harap dapat respon dr en Hasnan

    i. mesti ada cara2 nk buat blog?
    ii.jurnal ict berkaitan dgn pnp yg di ajar
    iii.menjdi follower En Hasnan
    iv.bina blog
    v.buat link ikut ppd masing2

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum, En Hasnan, blog saya ok ka...harap En.Hasnan dpt maklumkan apa yang perlu sy perbetulkan.. saya budak br belajar kalau salah tolong tunjukkan.

    ReplyDelete
  53. salam..encik
    sy tk dpt la nak link blog sy
    PPd Kulim bandar bahru

    ReplyDelete
  54. salam sejahtera encik..macam mana ya nak lnk ke PPD kulim bandar baru? tolong saya plsssssss

    ReplyDelete